Roštěnky na víně

Kombinace roštěné, brambor, zeleniny a koření se hodí na víkendový stůl stejně jako na ten všední


3.1103x
75 min

Postup přípravy

Roštěnky na krajích nařízneme, rozklepeme, dobře nasolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno a zeleninu na kostičky.

Ve vyšší pánvi s poklicí si rozehřejeme si olej a roštěnky prudce z obou stran osmažíme. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme cibuli, zeleninu, brambory a vše také prudce osmahneme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme vínem a dobře promícháme. Přidáme roštěnky, zakryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka.

Dušené roštěnky na víně servírujeme ozdobené kyselou okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky na víně

Zpět na recept