Roštěnky na víně

Kombinace roštěné, brambor, zeleniny a koření se hodí na víkendový stůl stejně jako na ten všední


3.1103x
75 min

Postup přípravy

Roštěnky na krajích nařízneme, rozklepeme, dobře nasolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno a zeleninu na kostičky.

Ve vyšší pánvi s poklicí si rozehřejeme si olej a roštěnky prudce z obou stran osmažíme. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme cibuli, zeleninu, brambory a vše také prudce osmahneme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme vínem a dobře promícháme. Přidáme roštěnky, zakryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka.

Dušené roštěnky na víně servírujeme ozdobené kyselou okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká