Roštěná v jemné omáčce s houbami

Připravte si hovězí roštěnou společně s hříbky v jemné jogurtové omáčce. Recept je celkem snadný.


2.33x
60 min

Ingredience

2-3 lžíceolej
1 lžícemáslo
1 lžícechilli paprička
1 kelímekbílý jogurt
1 lžičkamletá sladká paprika
800 ghovězí roštěná
150-200 gčerstvé hřiby

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně hrubé plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a opékáme z každé strany 4 - 5 minut. Poté roštěnou vyjmeme a necháme v teple odpočinout.

Do výpeku přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, nasekanou chilli papričku a vše orestujeme. Směs zasypeme mletou sladkou paprikou, krátce ji osmahneme, podlijeme trochou vody (podle potřeby) a houby doměkka podusíme. Když jsou houby měkké, přidáme bílý jogurt a prohřejeme. Nakonec omáčku zjemníme lžící másla, dochutíme ji solí a pepřem. Omáčku metličkou prošleháme a zvolna povaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.

Plátky hovězí roštěné dáme na nahřáté talíře, přelijeme jemnou jogurtovou omáčkou s houbami a jako přílohu zvolíme knedlík nebo brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná v jemné omáčce s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena