Roštěná v jemné omáčce s houbami

Připravte si hovězí roštěnou společně s hříbky v jemné jogurtové omáčce. Recept je celkem snadný.


2.33x
60 min

Postup přípravy

Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně hrubé plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a opékáme z každé strany 4 - 5 minut. Poté roštěnou vyjmeme a necháme v teple odpočinout.

Do výpeku přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, nasekanou chilli papričku a vše orestujeme. Směs zasypeme mletou sladkou paprikou, krátce ji osmahneme, podlijeme trochou vody (podle potřeby) a houby doměkka podusíme. Když jsou houby měkké, přidáme bílý jogurt a prohřejeme. Nakonec omáčku zjemníme lžící másla, dochutíme ji solí a pepřem. Omáčku metličkou prošleháme a zvolna povaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.

Plátky hovězí roštěné dáme na nahřáté talíře, přelijeme jemnou jogurtovou omáčkou s houbami a jako přílohu zvolíme knedlík nebo brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná v jemné omáčce s houbami

Zpět na recept