Vaření.czReceptyRoštěná smažená v pivním těstíčku

Roštěná smažená v pivním těstíčku

Recept na hovězí roštěnky s hořčicí smažené v pivním těstíčku.


4.624x
45 min

Ingredience

100 geidam
4 plátkyhovězí roštěná (tzv.minutkový steak)

podle potřeby

olej
plnotučná hořčice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

2 ksvejce
0.5 lžičkyprášek do pečiva
150 ghladká mouka
125 mlsvětlé pivo

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a tence potřeme hořčicí. Sýr jemně nastrouháme. Připravíme si těstíčko. Mouku promísíme s kypřícím práškem a solí. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Ze žloutků, piva a mouky připravíme hladké těstíčko, do kterého zlehka vmícháme sníh z bílků. Připravené roštěnky obalujeme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a zvolna smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotové roštěnky přendáme na plech, posypeme sýrem, který necháme pod grilem nebo v horké troubě rozpustit. Roštěnky smažené v pivním těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná smažená v pivním těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena