Roštěná smažená v pivním těstíčku

Recept na hovězí roštěnky s hořčicí smažené v pivním těstíčku.


4.624x
45 min

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a tence potřeme hořčicí. Sýr jemně nastrouháme.

Připravíme si těstíčko. Mouku promísíme s kypřícím práškem a solí. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Ze žloutků, piva a mouky připravíme hladké těstíčko, do kterého zlehka vmícháme sníh z bílků.

Připravené roštěnky obalujeme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a zvolna smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotové roštěnky přendáme na plech, posypeme sýrem, který necháme pod grilem nebo v horké troubě rozpustit.

Roštěnky smažené v pivním těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná smažená v pivním těstíčku

Zpět na recept