Vaření.czReceptyRoštěná s italskou omáčkou

Roštěná s italskou omáčkou

Libové hovězí masíčko dušené v rajčatové omáčce společně s bramborami a zeleninou na váš stůl přinese chuž slunné Itálie.


3.01064x
60 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a dáme na 10 minut vařit. Poté je slijeme a nakrájíme na plátky. Ve velikém kastrolu rozpálíme olej a na něm osmahneme česnek a chilli papričky. Zvýšíme teplotu, přidáme maso a opečeme ho z obou stran asi 2 minuty a vyndáme na talíř. Přilijeme olej a opékáme na něm plátky brambor asi 5 minut. Položíme potom na ně plátky roštěné. Rajský protlak smícháme se zelenými fazolkami, oreganem, kapary, solí a trochou pepře. Směs nalijeme na maso, zakryjeme kastrol pokličkou a dusíme na mírném ohni. Hotové maso má být měkké, ale uvnitř ještě lehce růžové. Při dušení obsah kastrolu lehce protřepeme, aby se brambory nepřichytily ke dnu. Zdobíme na talíři oreganem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roštěná s italskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena