Roštěná po kraňsku

Netradiční pečeně s omáčkou z kysané smetany.


2.91134x
45 min

Ingredience

sůl
3 ksbrambory
200 gcibule
100 gsádlo
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 dlbílé víno
250 gkysaná smetana
mletý černý pepř
1 kghovězí roštěná

podle chuti

tymián

Postup přípravy

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na drobné kostičky. Mladý roštěnec osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme na sádle. Roštěnou vyjmeme a uložíme v teple. Na témže sádle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Do pekáče vložíme maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou, přilijeme víno a vodu nebo vývar. Roštěnou po kraňsku pečeme doměkka. Pak přidáme tymián a nastrouhané brambory, případně dolijeme vodu a dusíme, dokud brambory nezměknou a nerozvaří se, čímž zahustí šťávu. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Roštěnou po kraňsku nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roštěná po kraňsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena