Roštěná po kraňsku

Netradiční pečeně s omáčkou z kysané smetany.


2.91134x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na drobné kostičky.

Mladý roštěnec osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme na sádle. Roštěnou vyjmeme a uložíme v teple. Na témže sádle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.

Do pekáče vložíme maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou, přilijeme víno a vodu nebo vývar. Roštěnou po kraňsku pečeme doměkka. Pak přidáme tymián a nastrouhané brambory, případně dolijeme vodu a dusíme, dokud brambory nezměknou a nerozvaří se, čímž zahustí šťávu. Nakonec přidáme kysanou smetanu.

Roštěnou po kraňsku nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná po kraňsku

Zpět na recept