Roštěná na roštu

Roštěná na roštu se sardelkou a kaparovou omáčkou chutná báječně. Recept vhodný na zahradní grilování.


4.820x
35 min

Ingredience

1 lžičkasardelová pasta
2 lžícezměklé máslo
2 plátkyhovězí roštěná

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

100 gmajonéza
1 lžičkakapary
4 lžícesladká smetana

podle potřeby

2-3 lžícebílé víno
citronová šťáva

Postup přípravy

Roštěnky očistíme, omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Máslo utřeme se sardelovou pastou a pepřem. Maso z obou stran potřeme sardelovým máslem, zakapeme bílým vínem a v uzavřené plastové krabici necháme odležet v chladu nejméně 2 hodiny. Mezitím si připravíme omáčku. Kapary jemně usekáme a umícháme s majonézou a smetanou dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Plátky masa pečeme na roštu z každé strany 3 - 4 minuty. Záleží na síle masa. Potom maso odstavíme z žáru a necháme ještě asi 3 minuty dojít. Připravujeme-li větší počet roštěnek můžeme je před podávámím uchovat v teplém litinovém hrnci. Roštěnky na roštu se sardelovým máslem podáváme s opečeným bramborem nebo pečivem. Kaparovou omáčku servírujeme zvlášť v mističkách.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná na roštu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena