4 plátky | hovězí roštěnec | |
marináda | ||
---|---|---|
1 lžíce | olej | |
2 lžíce | dijonská hořčice | |
1 lžička | worcestrová omáčka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
omáčka | ||
3 lžíce | majonéza | |
4 lžíce | čerstvá pažitka | |
1 ks | velká salátová okurka | |
2 kelímky | řecký jogurt |
Plátky roštěné o síle 1,5 - 2 cm očistíme a zbavíme blány. Z hořčice, oleje a worcesterové omáčky vymícháme marinádu, ve které plátky masa necháme rozležet alespoň 60 minut. Mezitím si připravíme okurkový dip. Omytou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Potom okurku osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu vylouhovat. Pak vmícháme jogurt, majonézu a podle potřeby omáčku dochutíme. Dip necháme v chladu rozležet až do podávání. Marinované roštěnky osušíme ubrouskem, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Takto připravené maso grilujeme na středně rozpáleném ohni z každé strany přibližně 5 minut. Pak maso odložíme na tác, zakryjeme a necháme ještě asi 2 - 3 minuty "dojít". Grilovanou roštěnou podáváme s okurkovým dipem a celozrnným pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena