Vaření.czReceptyRošťácká vepřová kotleta

Rošťácká vepřová kotleta

Chuť marinády a později omáčky prostoupí v tomto receptu výrazně do masa.


4.044x
15 min
11×

Ingredience

sůl
2 ksvepřová kotleta
mletý černý pepř

marináda

2 stroužkyčesnek
1 lžičkaolej
0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
1 lžícesolamyl
1 lžícehořčice
1 lžícesójová omáčka
0.5 lžičkymletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení
voda na podlití

Postup přípravy

Vepřovou kotletu naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na krajích nařízneme. Ze všech ingrediencí (dochucovačů, koření, vajec a solamylu) si vymícháme marinádu, česnek do marinády prolisujeme. Maso marinujeme v takto připravené směsi celých 24 hodin. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, obalené plátky (trochu okapané) osmažíme dozlatova. Podlijeme zbylou marinádou, zředíme ji trochou vody a krátce provaříme na výbornou omáčku. Roštáckou vepřovou kotletu podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou, vařeným bramborem nebo jen chlebem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rošťácká vepřová kotleta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena