Romadurová buchta

Recept na netradiční slaný koláč.


5.012x
30 min
1×

Ingredience

sůl
5 ksvejce
pažitka
1 balíčekprášek do pečiva
1 kelímektvaroh
10 dkghladká mouka
10 dkgpolohrubá mouka
20 dkgrozpuštěné máslo
500 gšunkový salám
mletý černý pepř
4 ksromadur

Postup přípravy

Romadur rozmixujeme. Přidáme vejce, mouku, máslo, tvaroh, kypřící prášek do pečiva, pažitku nebo nať z cibule. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený šunkový salám. Vše důkladně promícháme.

Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Romadurovou buchtu pečeme v troubě na 170 °C (nebo 160 °C horkovzdušná trouba) zhruba 25 - 30 minut.

Romadurovou buchtu nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor Anina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Romadurová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká