Rolády z mletého masa

Pokud chcete zaujmout mletým masem, připravte z něj roládu.


4.272x
45 min
1×

Postup přípravy

Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, vodu, strouhanku a mouku. Dobře promícháme. Na pomoučněném stole z části směsi připravíme placku (velikosti plátku šunky), překryjeme ji plátkem šunky, ke kraji položíme ? vejce, proužek okurky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v mouce. Připravené pomoučněné rolády namočíme v našlehaném vejci, obalíme ve strouhance. Mírně stiskneme, aby nebyly moc vysoké. Rolády smažíme ve vyšším kastrolu s poklicí za mírné teploty z obou stran (celkem asi 15 - 20 minut). Usmažené rolády z mletého masa při servírování na šikmo rozkrojíme a podáváme s cibulí, bramborovou kaší a zeleninou.


Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!


Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?


Milujete

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rolády z mletého masa

Zpět na recept