Rolády z mletého masa

Pokud chcete zaujmout mletým masem, připravte z něj roládu.


4.272x
45 min
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
3 lžícestrouhanka
2 lžičkymajoránka
1 kscibule
2 lžícevoda
2 špetkypepř
1-2 lžícepolohrubá mouka
3 lžíceolej na smažení
0.5 kgsměs mletého masa

na obalení

1 ksvejce
150 gstrouhanka
150 gpolohrubá mouka

náplň

2 kskyselá okurka
2 ksvejce natvrdo
6 plátkůvepřová šunka (obdélník)

Postup přípravy

Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, vodu, strouhanku a mouku. Dobře promícháme. Na pomoučněném stole z části směsi připravíme placku (velikosti plátku šunky), překryjeme ji plátkem šunky, ke kraji položíme ? vejce, proužek okurky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v mouce. Připravené pomoučněné rolády namočíme v našlehaném vejci, obalíme ve strouhance. Mírně stiskneme, aby nebyly moc vysoké. Rolády smažíme ve vyšším kastrolu s poklicí za mírné teploty z obou stran (celkem asi 15 - 20 minut). Usmažené rolády z mletého masa při servírování na šikmo rozkrojíme a podáváme s cibulí, bramborovou kaší a zeleninou.

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?

Milujete

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rolády z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena