1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
3 lžíce | strouhanka | |
2 lžičky | majoránka | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | voda | |
2 špetky | pepř | |
1-2 lžíce | polohrubá mouka | |
3 lžíce | olej na smažení | |
0.5 kg | směs mletého masa | |
na obalení | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
150 g | strouhanka | |
150 g | polohrubá mouka | |
náplň | ||
2 ks | okurky kyselé | |
2 ks | vejce natvrdo | |
6 plátků | vepřová šunka (obdélník) |
Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, vodu, strouhanku a mouku. Dobře promícháme. Na pomoučněném stole z části směsi připravíme placku (velikosti plátku šunky), překryjeme ji plátkem šunky, ke kraji položíme ? vejce, proužek okurky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v mouce. Připravené pomoučněné rolády namočíme v našlehaném vejci, obalíme ve strouhance. Mírně stiskneme, aby nebyly moc vysoké. Rolády smažíme ve vyšším kastrolu s poklicí za mírné teploty z obou stran (celkem asi 15 - 20 minut). Usmažené rolády z mletého masa při servírování na šikmo rozkrojíme a podáváme s cibulí, bramborovou kaší a zeleninou.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena