Pokud chcete zaujmout mletým masem, připravte z něj roládu.
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
3 lžíce | strouhanka |
2 lžičky | majoránka |
1 ks | cibule |
2 lžíce | voda |
2 špetky | pepř |
1-2 lžíce | polohrubá mouka |
3 lžíce | olej na smažení |
0.5 kg | směs mletého masa |
na obalení | |
---|---|
1 ks | vejce |
150 g | strouhanka |
150 g | polohrubá mouka |
náplň | |
2 ks | okurky kyselé |
2 ks | vejce natvrdo |
6 plátků | vepřová šunka (obdélník) |
Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, vodu, strouhanku a mouku. Dobře promícháme. Na pomoučněném stole z části směsi připravíme placku (velikosti plátku šunky), překryjeme ji plátkem šunky, ke kraji položíme ? vejce, proužek okurky a stočíme v roládu. Obalíme zároveň v mouce. Připravené pomoučněné rolády namočíme v našlehaném vejci, obalíme ve strouhance. Mírně stiskneme, aby nebyly moc vysoké. Rolády smažíme ve vyšším kastrolu s poklicí za mírné teploty z obou stran (celkem asi 15 - 20 minut). Usmažené rolády z mletého masa při servírování na šikmo rozkrojíme a podáváme s cibulí, bramborovou kaší a zeleninou.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor Stáňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena