Roláda z vepřového bůčku s višňovým přelivem

Recept na výbornou roládu, která se hodí za studena s chlebem, ale nejlepší je za tepla s bramborovým knedlíkem a špenátem.


5.07x
150 min

Ingredience

2 kgvepřový bůček

směs

2 stroužkyčesnek
1 lžícemed
500 mlčerné pivo
2 lžícevišňový džem

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

náplň

2 ksvejce
1 kspaprika
1 kspárek
500 gvinná klobása
10 dkgšpek
10 dkganglická slanina
5 kssterilovaná okurka

Postup přípravy

Připravíme si vepřový bůček. Nejlepší je koupit rovnou část bez kosti. Celý bůček rozřízneme tak, abychom z něj měli plát asi tak asi 1 cm vysoký. Plát masa osolíme a opepříme. Na maso vymačkáme vinnou klobásu a rovnoměrně rozetřeme.
Vinná klobása výborně poslouží jako pojidlo. Na vrch naskládáme okurky, papriku, uzeniny (slanina, anglická slanina, párek ) a vejce uvařená natvrdo.

Celou roládu srolujeme, utáhneme, dáme do trouby roztopené na 180 °C a pečeme podle velikosti dozlatova asi 2,5 hodiny. Během pečení potíráme roládu pomádou, kterou si připravíme z černého piva, lžíce medu, dvou lžic višňového džemu a utřeného česneku.

Roládu z vepřového bůčku s višňovým přelivem podáváme s čerstvým chlebem, popřípadě s bramborovým knedlíkem a špenátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z vepřového bůčku s višňovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká