Vaření.czReceptyRoláda z mletého masa plněná nivou

Roláda z mletého masa plněná nivou

Uděláme si z ingrediencí hustší těsto,to si rozválíme na silnější plát a na něj pomažeme připravenou náplň z nivy.


4.412x
45 min
3×

Ingredience

50 gmáslo
80 gstrouhanka
1 dlmléko
100 gcibule
120 grajčatový protlak
100 gniva
50 gpolohrubá mouka
500 gmleté maso
2 ksvejce (L)

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Použijeme mleté maso buď půl na půl a nebo já používám krůtí nebo drůbeží. Maso promícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejci, rajčatovým protlakem nebo kečupem, solí, pepřem, strouhankou a moukou. Vše důkladně promícháme - nejlépe rukou. Hmota by měla být hustší. Připravíme si náplň. Strouhanku navlhčíme mlékem, promícháme s nastrouhanou nebo nadrobenou nivou, vejcem a změklým máslem. Trošku našleháme. Masovou hmotu rozválíme na pomoučněném vále nebo silikonové podložce na silnější plát. Ten pomažeme sýrovou náplní a posypeme jemně pokrájenou petrželkou. Ta nemusí být. Plát mletého masa srolujeme a snažíme se dobře přitlačit. Roládu z mletého masa plněnou nivou dáme do pekáče, pomažeme bílkem a podlijeme trochu vodou. Pečeme ji asi 20 minut při 200 °C. Potom podlijeme a přelijeme i roládu a pečeme dalších 25 minut na 180 °C. Upečenou roládu z mletého masa plněnou nivou podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jen tak zastudena s chlebem. Roláda je výborná i samostatně se salátem.
user-icon

autor šušnina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z mletého masa plněná nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena