Roláda z mletého boku

Osvědčený recept na roládu ze semletého vepřového boku.


5.04x
30 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

6 ksvejce
párek
sterilovaná okurka

směs

3 lžícesolamyl
0.25 lmléko
1 kgvepřový bok

Postup přípravy

Nejprve si vykostíme vepřový bok, nakrájíme ho na kostky a semeleme na masovém strojku. Přidáme 3 lžíce solamylu, 1/4 litru mléka, sůl, pepř a promícháme. Mletou směs vložíme do misky a necháme přes noc v lednici. Druhý den si připravíme obdélník igelitu, který navlhčíme. Můžeme například rozříznout větší igelitový sáček. Semletý bok přeneseme na igelit, mokrýma rukama vytvoříme placku o síle asi 1 cm, potřeme hořčicí a naplníme 6 usmaženými vejci, párkem a okurkou. Plát mletého masa opatrně svineme, pomocí igelitu přeneseme na pekáč a mírně podlijeme vodou. Roládu pečeme přikrytou v předehřáté troubě. Asi po 1/2 hodině pečení roládu odkryjeme a necháme zčervenat. Roládu z mletého boku podáváme s brambory. Roláda je ale výborná i studená s chlebem.
user-icon

autor bledulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z mletého boku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena