Roláda z klobouků

Recept na vynikající masovou roládu z bůčku a mletého masa.


3.25x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
2 lžícehořčice
2 lžíceslunečnicový olej
1 kgvepřový bok
0.5 kgmleté vepřové maso
100 gplátkový šunkový salám

podle potřeby

sůl

podle chuti

majoránka
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřový bůček po kůži pokrájíme, otočíme kůží dolů a maso naklepeme. Takto připravený plát masa zatím odložíme stranou. Uvaříme jedno vejce natvrdo. necháme vychladit a oloupeme ho. Oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme.

Připravíme si mísu, do které vložíme mleté vepřové maso, cibuli a česnek. Mleté maso okořeníme solí, mletým černým pepřem a majoránkou. Jako poslední do masa přidáme jedno syrové vejce. Tuto masovou směs dobře promícháme a uložíme zatím do lednice.

Vezmeme si zpět připravený plát bůčku, položíme opět kůží dospod a maso potřeme hořčicí. Posypeme lehce grilovacím kořením. Z lednice vyndáme mleté maso a rozetřeme je rovnoměrně po plátu masa. Na takto připravené maso položíme plátky šunkového salámu. Vejce podélně rozřízneme a obě půlky položíme na maso.

Roládu stočíme převážeme pevně nití, aby se nerozpadla. Roládu z klobouků pečeme ve středně vyhřáté troubě na menším množství oleje, podlijeme vodou. Během pečení stále podléváme vodou.

Roláda je vynikající s novým bramborem nebo s bramborovými či houskovými knedlíky.

Pokud pěstujete bylinky, můžete majoránku přidat čerstvou. Roláda bude ještě chutnější.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z klobouků

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.