Roláda z klobouků

Recept na vynikající masovou roládu z bůčku a mletého masa.


3.25x
90 min

Postup přípravy

Vepřový bůček po kůži pokrájíme, otočíme kůží dolů a maso naklepeme. Takto připravený plát masa zatím odložíme stranou. Uvaříme jedno vejce natvrdo. necháme vychladit a oloupeme ho. Oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme.

Připravíme si mísu, do které vložíme mleté vepřové maso, cibuli a česnek. Mleté maso okořeníme solí, mletým černým pepřem a majoránkou. Jako poslední do masa přidáme jedno syrové vejce. Tuto masovou směs dobře promícháme a uložíme zatím do lednice.

Vezmeme si zpět připravený plát bůčku, položíme opět kůží dospod a maso potřeme hořčicí. Posypeme lehce grilovacím kořením. Z lednice vyndáme mleté maso a rozetřeme je rovnoměrně po plátu masa. Na takto připravené maso položíme plátky šunkového salámu. Vejce podélně rozřízneme a obě půlky položíme na maso.

Roládu stočíme převážeme pevně nití, aby se nerozpadla. Roládu z klobouků pečeme ve středně vyhřáté troubě na menším množství oleje, podlijeme vodou. Během pečení stále podléváme vodou.

Roláda je vynikající s novým bramborem nebo s bramborovými či houskovými knedlíky.

Pokud pěstujete bylinky, můžete majoránku přidat čerstvou. Roláda bude ještě chutnější.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z klobouků

Zpět na recept