Roláda se šlehačkou a ovocem

Rychlé letní pohoštění pro nečekaně ohlášenou návštěvu.


4.827x
35 min
4×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme ostatní sypké suroviny, až je těsto hodně husté. Pak začneme přidávat i sníh z bílků.

Když máme všechny suroviny smíchané, vyložíme plech pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Korpus na roládu pečeme na zhruba 200 °C asi 14 minut. Upečený korpus encháme trochu zchladnout a vlažný smotáme i s pečícím papírem. Necháme chvíli odležet.

Ušleháme šlehačku se ztužovačem, ale nesladíme. Rozmotáme roládu a potřeme šlehačkou a zamotáme. Necháme odležet v lednici a pocukrované podáváme. Když máme, můžeme do šlehačky zamíchat kostečky různého ovoce.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda se šlehačkou a ovocem

Zpět na recept