Roláda s jahodovým kefírem

Zajímavá chuťová kombinace. Tento recept chutí připomíná jemné rolády se škrobem či pudinkem, ovšem toto je dietnější verze.


2.33x
35 min

Postup přípravy

Ušleháme pevný sníh z bílků. Do jiné misky vložíme cukr a žloutky, šleháme do pěny. Přidáme šťávu vymačkanou z 1 citronu a znovu šleháme. Nakonec přidáme kefír a mouku s práškem do pečiva, po spojení v jednu konzistentní hmotu vmícháme sníh. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme alobalem, vymažeme a vysypeme. Roládu pečeme krátkou chvíli tak, aby byla upečená, ale nebyla vysušená, jelikož jsme nepoužili tuk.

Po vyjmutí z trouby ihned rolujeme. Někdo to dělá přes navlhčené utěrky, ale já to roluji do použitého alobalu - kousek nechám přečnívat, pomažu máslem či Herou a roluji. Není z toho nepořádek a alobal se stejně vyhodí.

Náplň do rolády nechám na vás: Podle libosti můžeme použít tvarohovou. Vyzkoušejte třeba medovou šlehačku, tu jsem udělala já. Dokonce jsem použila pampeliškový med a vyšlo to parádně. Není to tak kalorické jako máslové pudinkové krémy a perfektně to k sobě chuťově sedí.

Tip: Roládu necháme s jahodovým kefírem rozležet do druhého dne. Chutná lépe.
user-icon

autor angelsmile


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda s jahodovým kefírem

Zpět na recept