Vaření.czReceptyRoláda s broskvemi a šlehačkou

Roláda s broskvemi a šlehačkou

Sladký dezert s broskvemi a šlehačkou.


4.413x
60 min
1×

Ingredience

60 kspůlené broskve

těsto

4 ksvejce
120 gcukr moučka
120 gpolohrubá mouka

krém

20 gcukr krupice
500 mlsmetana ke šlehání
2 ksztužovač šlehačky

na obalení

100 ghořká čokoláda

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení otočíme na lehce pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Teprve pak opatrně odtrhneme pečící papír. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku. Dvě třetiny rozetřeme na upečený plát a na šlehačku poklademe na kousky nakrájené broskve. Pomocí utěrky stočíme do rolády, pak zabalíme do alobalu a pevně utáhneme. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout. Po ztuhnutí roládu s broskvemi a šlehačkou rozbalíme a celý povrch potřeme zbylou šlehačkou. Roládu obalíme v hrubě nastrouhané hořké čokoládě.
user-icon

autor marcelinak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roláda s broskvemi a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena