Vaření.czReceptyRoláda s banány a pařížskou šlehačkou

Roláda s banány a pařížskou šlehačkou

Sladká roláda se šlehačkou.


4.513x
0
2×

Postup přípravy

Zvážíme tři vejce. Kolik váží vejce, tolik dáme cukru krupice a tolik polohrubé mouky. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme po lžičkách polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme asi 4 lžíce studené vody. Těsto dáme na pečící papír a pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut. Upečenou roládu potřeme kyselou marmeládou (nejlepší je rybízová) a poklademe na kolečka nakrájenými banány. Lehce potřeme šlehačkou a zabalíme. Zbytek šlehačky dáme na vrch rolády. Šlehačku si připravíme takto: Kelímky šlehačky dáme vařit a přidáme troje ledové kaštany. Necháme do druhého dne vychladnout, jde to i ten den, ale pařížská šlehačka je lepší chlazená. Pak šleháme ručním šlehačem a pro jistotu přidáme jeden ztužovač do šlehačky. Roláda s banány a pařížskou šlehačkou je vynikajícím lehkým dezertem ke kávě.
user-icon

autor popelinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roláda s banány a pařížskou šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena