Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po částech a zlehka vmícháme mouku, sníh a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme při 180 °C cca 10 minut. Upečený korpus ihned po vyjmutí z trouby převrátíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout.
Ze změklého másla, cukru a kakaa ušleháme hladký krém a dochutíme ho rumem.
Z piškotového plátu opatrně sloupneme pečící papír a plát poté potřeme kakaovým krémem. Banány oloupeme, položíme na okraj plátu a ten pomocí utěrky svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu, aby udržela tvar a uložíme do lednice vychladit.
Nakonec po vychladnutí roládu s banánem ozdobně postříkáme po povrchu čokoládovou polevou.