Roláda k vínu

Recept na pečenou roládu se šunkovou hmotou zdobená vejci a petrželkou.


3.05x
75 min

Postup přípravy

Žloutky si vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme sůl a cukr a ještě šleháme. Sníh potom smícháme se žloutky, přidáme posekanou petrželku, mouku a špetku muškátového oříšku. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a moukou vysypaný plech a rozetřeme na sílu malíčku.

Vložíme do rozehřáté trouby a 5-8 minut pečeme dorůžova. Po upečení vyklopíme na pečící papír a roládu srolujeme. Necháme ji vychladnout.

Na šunkovou náplň rozpustíme 4 dkg másla, krátce opražíme mouku,
přidáme mléko, uvaříme na hustou kaši a necháme ji vychladnout.

Vyšleháme zbylé máslo, přidáme jemně mletou šunku,po trochách vešleháme vychladlou kaši, osolíme, opepříme, dáme muškátový oříšek a trochu koňaku.

Roládu opatrně rozmotáme, natřeme šunkovou náplní, zamotáme a zbytkem pomažeme povrch rolády. Posypeme posekaným vajíčkem natvrdo smíchaným s pokrájenou petrželkou kudrnkou.

Roládu necháme v chladnu uležet, potom nakrájíme, podáváme s plátkem sýra, šunky a salátu jako předkrm anebo slané pohoštění k vínu.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda k vínu

Zpět na recept