Rokfórová omáčka

Výborný doplněk s intenzivní chutí plísňového sýra, který bude třešničkou na dortu s grilovaným nebo pečeným masem.


3.01144x
20 min
1×

Ingredience

sůl
vývar
2 lžícemáslo
50 grokfór
0.5 lžícehladká mouka
muškátový květ
2 lžícesladká smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zašleháme do ní vlažný vývar, ochutíme špetkou muškátového květu a mletého pepře a dostatečně provaříme. Jemně nastrouhaný rokfór za stálého míchání opatrně prohřejeme a rozpustíme na másle. Vmícháme do něj omáčku, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Rokfórovou omáčku dochutíme opatrně solí a přecedíme. Jemná a krémová rokfórová omáčka výrazné typické chuti je vynikající ke grilované vepřové panence nebo k přírodním vepřovému řízku. Každý labužník ocení její neobvyklou pikantní a přitom jemnou chuť. Můžeme ji podávat například také s celerovými řízky a podobně, a to podle chuti studenou i teplou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rokfórová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena