Rokfórová omáčka

Výborný doplněk s intenzivní chutí plísňového sýra, který bude třešničkou na dortu s grilovaným nebo pečeným masem.


3.01144x
20 min
1×

Postup přípravy

Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zašleháme do ní vlažný vývar, ochutíme špetkou muškátového květu a mletého pepře a dostatečně provaříme.

Jemně nastrouhaný rokfór za stálého míchání opatrně prohřejeme a rozpustíme na másle. Vmícháme do něj omáčku, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Rokfórovou omáčku dochutíme opatrně solí a přecedíme.

Jemná a krémová rokfórová omáčka výrazné typické chuti je vynikající ke grilované vepřové panence nebo k přírodním vepřovému řízku. Každý labužník ocení její neobvyklou pikantní a přitom jemnou chuť. Můžeme ji podávat například také s celerovými řízky a podobně, a to podle chuti studenou i teplou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rokfórová omáčka

Zpět na recept