Jemná a krémová rokfórová omáčka výrazné typické chuti je vynikající ke grilované vepřové panence nebo k přírodním vepřovému řízku. Každý labužník ocení její neobvyklou pikantní a přitom jemnou chuť.
Hodnocení
4.5
/ 5 (1145x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
sůl
vývar
2 lžíce
máslo
50 g
rokfór
0.5 lžíce
hladká mouka
muškátový květ
2 lžíce
sladká smetana
mletý černý pepř
Postup přípravy
Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zašleháme do ní vlažný vývar, ochutíme špetkou muškátového květu a mletého pepře a dostatečně provaříme.
Jemně nastrouhaný rokfór za stálého míchání opatrně prohřejeme a rozpustíme na másle. Vmícháme do něj omáčku, zjemníme smetanou, krátce povaříme.
Omáčku podáváme k masu nebo například s celerovými řízky nebo grilovanou zeleninou.