Řízky z uzeného hovězího jazyka

Jednoduchý recept na dobrý oběd z uzeného hovězího jazyka, který podáváme s bramborovou kaší.


4.631x
160 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 listbobkový list
5 kuličeknové koření
10 kuličekcelý černý pepř
1 ksmenší uzený hovězí jazyk

podle chuti

sůl

trojobal

3 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Jazyk očistíme, omyjeme a dáme vařit do většího množství vody. Česnek oloupeme. Asi v polovině vaření mastný vývar z části slijeme, přidáme vařící vodu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a česnek. Zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka.

Uvařený jazyk zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Tím docílíme snadnějšího stažení hrubé kůže. Jazyk oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 - 2cm silné. Necháme vychladnout.

Potom plátky jazyka obalujeme střídavě v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Řízky z uzeného hovězího jazyka podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem, nebo podle chuti i s kyselou okurkou.

Vařený uzený hovězí jazyk můžeme použít také na studené mísy. V tom případě ho nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme křenovou majonézou, hořčicí, čerstvou zeleninou. Jazyk podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky z uzeného hovězího jazyka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.