Řízky z peklíčka

Naložené plátky masa v pikantní omáčce, v troubě pečené. Výborný i sváteční oběd.


4.120x
120 min
1×

Ingredience

1 kgvepřová kýta nebo kuřecí maso

marináda

4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
3 ksvejce
1 lžícehořčice
1 lžícekečup
1 lžičkavegeta
1 lžičkamaggi
1 lžičkapepř
1 lžičkaworcestrová omáčka
1 ksvejce na majonézu
150 mlolej na majonézu

podle potřeby

olej na vymazaní

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nebo kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme a na 24 hodin naložíme do připravené směsi. Příprava směsi: Nejdříve si z 1 vejce a 150ml oleje našleháme elektrickým šlehačem majonézu. Do ní zamícháme po kávové lžičce sůl, pepř, místo pepře je dobré i kari koření, vegetu, worcestrovou omáčku, maggi, lžíci francouzské hořčice a lžíci ostrého kečupu. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 rozšlehaná vajíčka. Směs pořádně promícháme, namočíme plátky masa a uložíme. Potom pekáček vymastíme olejem, vyskládáme naložené maso a pečeme asi 1,5 hodiny při 160 °C. Napřed pečeme zakryté alobalem (asi 1 hodinu) a potom odkryjeme. Před koncem pečení můžeme na maso nastrouhat sýr, ale není to nutné. Řízky z peklíčka podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řízky z peklíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena