Vaření.czReceptyŘízky z mletého bůčku a hermelínu

Řízky z mletého bůčku a hermelínu

Na oběd doporučuji bůčkové řízky s hermelínem. Rozhodně si pochutnáte.


5.05x
120 min
1×

Ingredience

2-3 ksvejce
1 kscibule
2 ksHermelín
mletý pepř
1 špetkamuškátový oříšek
1 lžícebazalka
0.3 lžičkymletá sladká paprika
600 gvepřový bok
2 dlsmetana na vaření
1 lžíceloupané mleté mandle

podle potřeby

sůl
hladká mouka
olej na smažení

na obalení

strouhanka

na ozdobu

1 kscibule

podle chuti

vegeta

Postup přípravy

Prorostlý vepřový bok umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Vmícháme sůl, pepř a horkou smetanu na vaření. Pořádně promícháme. Vše přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici. Vychladlý a tuhý hermelín umeleme nebo nastrouháme spolu s oloupanou cibulí a přimícháme k mletému bůčku. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, vegetou a přimícháme 1 vejce, sekanou bazalku nebo petrželku a spojíme hladkou moukou v hustější hmotu. Z dobře vymíchané hmoty tvoříme menší oválné řízky. Řízky z mletého bůčku a hermelínu obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance s mletými mandlemi. Řízky z mletého bůčku a hermelínu zvolna smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Řízky z mletého bůčku a hermelínu ozdobíme kroužky osmažené cibule a podáváme s vařeným bramborem a tatarkou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řízky z mletého bůčku a hermelínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena