Jak na houbové řízky? Vedle hřibů můžete smažit i růžovky, bedly nebo pýchavky
Když si přinesete opravdu povedenou úrodu z lesa, možná už se cestou domů těšíte na houbové řízky. Smažené houby v trojobalu nebo těstíčku totiž patří mezi opravdové lahůdky, které rozštastní vegetariány i všežravce. Můžete je servírovat jako hlavní chod nebo jako chuťovku. Zapráší se po nich vždycky. Které houby jsou na řízky nejlepší?
Masáky na kmíně: Nejlepší houbová chuťovka s chlebem
Masák, růžovka, muchomůrka růžovka… říkáme jí různě, ale když ji najdeme v lese, víme, že si doma můžeme přichystat poklad. Růžovky nečeká žádný trojobal, ani omáčka nebo polévka. Nejchutnější a zároveň nejjednodušší jsou růžovky na kmíně! Stačí trocha sádla, kmín a sůl. K tomu chleba a kouzlo je dokonáno.
Autor:Any
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena