Řízky z Malajsie

Recept na maso naložené v pomerančové marinádě.


4.822x
60 min

Ingredience

sůl
4 kstelecí řízek
0.3 lžičkymletý zelený pepř

marináda

2 lžičkycukr
3 lžíceolej
1 lžícepetrželka
1 lžičkasolamyl
1 špetkatymián
2 lžícevoda
0.5 lžícecitronová šťáva
0.3 lžičkydrcený kmín
2 stroužkyčesnek prolisovaný
0.5 šálkupomerančová šťáva

Postup přípravy

Telecí nebo kuřecí řízky naklepeme a nejlépe přes noc naložíme do marinády a uložíme v ledničce. Marinádu si připravíme smícháním vody, pomerančové šťávy, rozetřeného česneku, soli, cukru, drceného kmínu, zeleného pepře, citronové šťávy, sekané petrželky, špetky tymiánu a solamylu. Druhý den řízky vyndáme, osušíme je a v pánvi s rozehřátým olejem je opečeme dozlatova. Opečené maso přendáme na předehřátou mísu. Výpek z pánve zalijeme zbylou marinádou a chvíli povaříme, až šťáva částečně zhoustne. Řízky z Malajsie rozdělíme na talíře, obložíme na kolečka krájenými rajčaty a zalijeme šťávou. Řízky z Malajsie podáváme s bramborovými hranolky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky z Malajsie

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena