Vaření.czReceptyŘízky schované v oříšcích

Řízky schované v oříšcích

Kýta obalovaná v oříšcích a přelitá kari omáčkou.


4.511x
45 min

Ingredience

600 gvepřová kýta

na obalení

sůl
50 gstrouhanka
hladká mouka
50 gmleté oříšky
20 gsekané oříšky
1 ksvejce (L)

omáčka

2 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícekari
2 lžícecitronová šťáva
1 lžícesvětlá jíška
1 kelímeksmetana na vaření
sůl i pepř

příloha

2 lžícemáslo
800 gbrambory
1 kscibule
1 kspórek
0.5 svazečkuzelená petrželka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Strouhanku smícháme s lískovými oříšky. Plátky masa obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Na rozehřátém oleji řízky opečeme po obou stranách, pak snížíme teplotu a pozvolna dosmažíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném másle. Poprášíme kari a zalijeme smetanou. Přidáme jíšku, promícháme a asi 8 minut provaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Brambory scedíme a rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a spolu s očištěným pórkem nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme. Petrželku spolu s cibulí a pórkem vmícháme do brambor. Řízky schované v oříšcích podáváme se šťouchanými "zelenými" brambory, přelité kari omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky schované v oříšcích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena