Řízky naruby s pikantní šťávou

Z vepřového, kuřecího nebo krůtího masa podle chuti.


3.1215x
90 min
2×

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme. Omyjeme jej, důkladně osušíme a naklepeme. Pak řízky osolíme.

Vejce si rozšleháme. Na pánvi si rozpálíme olej. Řízky upěchujeme ve strouhance, obalíme ve vajíčku a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji.

Připravíme si nálev. Všechny ingredience na nálev vlijeme do hrnce. Lehce osolíme a společně za občasného míchání ohřejeme, než se vše rozpustí a spojí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C.

Smažené řízky naruby naskládáme do pekáče. Proložíme je kolečky cibule a zalijeme nálevem a olejem po smažení. Pekáč se řízky naruby vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

Upečené řízky naruby s pikantní šťávou podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor sek.jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky naruby s pikantní šťávou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká