Řízky na jiný způsob

Výborné řízky ve strouhance zapečené s vývarem.


3.112x
45 min

Ingredience

olej
sůl
2 ksvejce
125 gmáslo
strouhanka
500 mlvoda
1 ksbujon masový
pepř
4 ksvepřový řízek

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat). Když maso skrz strouhanku není vidět, obalíme řízky v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Hotové řízky podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
user-icon

autor Lenik1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řízky na jiný způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena