Řízek jako z hradu

Trochu jinak obalený řízek.


4.728x
75 min
3×

Ingredience

2 ksvejce
0.5 sklenkymléko
3 ksžemle
50 gparmazán
100 ghladká mouka
500 gtelecí řízek

podle chuti

sůl
vegeta
čerstvá petrželka

na ozdobu

citron

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové, telecí nebo kuřecí řízky naklepeme a osolíme. Žemle tence zbavíme kůrky, žemle bez kůrky drobně nakrájíme na nudličky, dáme je na plech a v troubě je vysušíme. Do vychladnutých přimícháme nastrouhaný sýr a jemně posekanou zelenou petrželku. Z mléka, vajec, vegety a 2/3 mouky si uděláme těstíčko. Plátky masa poprášíme z obou stran moukou, namočíme do těstíčka a potom do žemlí se sýrem. V mírně rozpáleném oleji smažíme řízky do červena. Každý řízek ozdobíme kolečkem citronu. Řízek jako z hradu podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou a doplníme o zeleninu - červenou řepu.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řízek jako z hradu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena