Řízečky z panenky

Na recept můžeme použít i kuřecí maso. Je to dobrota.


4.86x
35 min
1×

Ingredience

400 gvepřová panenka

těstíčko

sůl
1 ksvejce
1 lžícemléko
2 lžícehladká mouka
200 gtvrdý sýr
1 špetkakypřící prášek do pečiva
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

V misce smícháme suroviny na těstíčko a důkladně promícháme. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám vše pěkně nespojí.

Maso nakrájené na plátky jemně pomoučníme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo.

Obalené řízečky z panenky ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Řízečky z panenky podáváme s bramborem nebo jinou přílohou, kterou máme rádi.
user-icon

autor freya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízečky z panenky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.