Vaření.czReceptyŘízečky v sýrovém těstíčku

Řízečky v sýrovém těstíčku

Šťavnaté řízečky z vepřové panenky smažené v těstíčku z nivy a eidamu.


4.328x
45 min
2×

Ingredience

500 gvepřová panenka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

4 ksbílek
70 gniva
70 geidam
2 lžícehladká mouka

na obalení

hladká mouka
strouhaná houska

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Potom ji nakrájíme na silnější špalíčky, které rozklepeme, osolíme a opepříme. Těstíčko: Oba sýry jemně nastrouháme a smícháme s hladkou moukou. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Vše důkladně spojíme v hustější těstíčko. Maso lehce obalíme v hladké mouce, potom na něj navrstvíme z obou stran sýrovou hmotu a nakonec vkládáme do strouhané housky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Takto připravované řízky jsou šťavnaté a křupavé. Řízečky v sýrovém těstíčku výborně chutnají s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řízečky v sýrovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena