Řízečky s cibulkou

Malé plátečky kuřecího masa plněné šunkou, šalvějí a jarní cibulkou. Podáváme se špagetami s citronovou příchutí a parmazánem. Recept užijeme i pro slavnostní příležitosti.


3.0679x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. Řízečky naklepeme, maso osolíme, opepříme a obložíme plátkem šunky a lístečkem šalvěje. Cibulku očistíme, nakrájíme na 2 - 3 cm velké kousky, přidáme na maso, srolujeme a párátkem sepneme.

Na oleji maso opečeme ze všech stran, do vypečené šťávy přidáme žervé, víno a vše asi 15 minut povaříme. Omáčku podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a pepřem.

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme, vsypeme do velké pánve na rozehřáté máslo, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.

Citronové těstoviny podáváme s řízečky plněnými cibulkou a na talíři je přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízečky s cibulkou

Zpět na recept