Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. Řízečky naklepeme, maso osolíme, opepříme a obložíme plátkem šunky a lístečkem šalvěje. Cibulku očistíme, nakrájíme na 2 - 3 cm velké kousky, přidáme na maso, srolujeme a párátkem sepneme.
Na oleji maso opečeme ze všech stran, do vypečené šťávy přidáme žervé, víno a vše asi 15 minut povaříme. Omáčku podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme, vsypeme do velké pánve na rozehřáté máslo, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.
Citronové těstoviny podáváme s řízečky plněnými cibulkou a na talíři je přeléváme omáčkou.