Řízečky s cibulkou

Malé plátečky kuřecího masa plněné šunkou, šalvějí a jarní cibulkou. Podáváme se špagetami s citronovou příchutí a parmazánem. Recept užijeme i pro slavnostní příležitosti.


3.0679x
45 min

Ingredience

8 plátkůšunka
400 gšpagety
40 gparmazán
3 lžícežervé
150 mlbílé víno
560 gkuřecí prsa
3 ksjarní cibulka

podle potřeby

olej
máslo
hotová jíška

podle chuti

sůl
šalvěj
mletý pepř
citronová kůra

Postup přípravy

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. Řízečky naklepeme, maso osolíme, opepříme a obložíme plátkem šunky a lístečkem šalvěje. Cibulku očistíme, nakrájíme na 2 - 3 cm velké kousky, přidáme na maso, srolujeme a párátkem sepneme.

Na oleji maso opečeme ze všech stran, do vypečené šťávy přidáme žervé, víno a vše asi 15 minut povaříme. Omáčku podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a dochutíme solí a pepřem.

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme, vsypeme do velké pánve na rozehřáté máslo, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.

Citronové těstoviny podáváme s řízečky plněnými cibulkou a na talíři je přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízečky s cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.