Řízečky na čínský způsob

Recept na řízečky, které jsou vynikající i studené a nikdy nezbudou.


4.650x
30 min
7×

Postup přípravy

Na řízečky můžeme použít kuřecí, vepřové i krůtí maso. Pokud cibuli nemusíte, jde nahradit pórkem. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Přidáme vejce, 3 vrchovaté lžíce solamylu, hořčici, sůl, cukr, kari koření, sladkou a pálivou papriku, pepř, olej a cibuli jemně nakrájenou. Směs důkladně promícháme a dáme uležet do lednice na 24 hodin.

Druhý den rozpálíme tuk na pánvi a lžící na ni klademe směs a tvoříme placičky, které trochu zploštíme. Řízečky na čínský způsob osmažíme z obou stran.

Řízečky jsou výborné s vařenými brambory, hranolky i kroketami a vynikající jsou také studené.
user-icon

autor mont


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízečky na čínský způsob

Zpět na recept