Ricottový koláč se sýrem a smetanou

Slaná pochoutka se bude výtečně hodit k letnímu vychlazenému pivu.


4.38x
120 min

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku a doprostřed dáme žloutek, sůl a máslo. Prsty začneme přísady mísit. Postupně zpracováváme mouku. Když je mouka skoro spojená přidáme postupně sýr ricotta.
Těsto zpracováváme dál, až je měkké, ale musí držet pohromadě. Těsto se nesmí lepit na vál. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme do alobalu a necháme v chladu asi 40 minut.

Vychladlé těsto dáme do formy o průměru 23 cm a pečeme asi 15 minut v předem vyhřáté troubě na 160 °C.

Mezitím nastrouháme sýr, který v míse smícháme se smetanou, vejci, solí a pepřem. Připravenou směs vlijeme na korpus a necháme dopéct asi na 25 minut.

Ricottový koláč se sýrem a smetanou podáváme teplý.

user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ricottový koláč se sýrem a smetanou

Zpět na recept