Recept jeden z mnoha způsobů na přípravu sladké dobroty.
těsto | |
---|---|
120 g | cukr |
1 špetka | sůl |
200 g | máslo |
300 g | ricotta |
1 balíček | sušené droždí |
300 g | hladká mouka 00 |
náplň | |
marmeláda | |
na potření | |
žloutek | |
na ozdobu | |
cukr moučka |
Měkké máslo dobře zpracujeme s ricottou a cukrem. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli a balíček sušeného droždí. Do středu mouky přidáme našlehanou ricottu, prohněteme a vytvoříme kouli, kterou necháme hodinu odpočinout. Na posypaném vále těsto vyválíme na výšku asi 1,2 cm a tvoříme čtverečky asi 10 x 10 cm. Na každý kousek těsta dáme dvě lžičky marmelády a uzavřeme. Okraje dobře přitiskneme. Ricottové šátečky s marmeládou položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme stát 20 minut. Poté je potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečené ricottové šátečky s marmeládou posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano
V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
autor null
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.