Den předem si uvaříme salko. Celou neotevřenou plechovku ponoříme do vody a salko uvaříme. V papiňáku vaříme 45 minut, v hrnci hodinu, přičemž dbáme na to, aby byla plechovka ponořená. Uvařené salko necháme vychladit.
Druhý den si připravíme suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Salko otevřeme a našleháme se změklým máslem. Vejce smícháme s cukry, šlehačkou a prosátou moukou s práškem do pečiva. Umíchané těsto. Plech vymažeme, vysypeme a pak na něj rozprostřeme těsto. To upečeme v předehřáté troubě.
Upečený korpus necháme vychladit. Řezy potřeme marmeládou, karamelovým krémem ze salka a přelijeme čokoládovou polevou z rozehřáté čokolády na vaření. Řezy ze salka necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat