Vynikající koláč na rodinné oslavy, nedělní posezení při kávičce a pro milovníky sladkého.
krém | |
---|---|
400 ml | smetana na šlehání |
500 g | mascarpone |
160 g | kondenzované mléko |
160 g | kondenzované karamelové mléko |
těsto | |
360 g | sušenky Marina |
Mascarpone a smetanu vyšleháme. Vyšlehanou směs rozdělíme na 2 části. Do jedné části přidáme karamelizované kondenzované mléko a do druhé přidáme obyčejné kondenzované mléko. Obojí promícháme.
Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme sušenkami, navrstvíme část krému s karamelizovaným mlékem, rozložíme sušenky a zalijeme druhým krémem. Takto vrstvy opakujeme do naplnění formy.
Nepečený salkový koláč se sušenkami dáme do ledničky na 12 hodin, aby dobře ztuhnul a chutě se propojily. Podáváme jako sladký dezert.
autor Lukas Cirjak
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.