Piškotové těsto se sladkou tvarohovou náplní a kousky kandovaného ovoce.
Hodnocení
4.0
/ 5 (59x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Žloutek2 ks
Mléko75-100 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice120 g
Hladká mouka 500 g
Máslo ( nebo tuk )120 g
Na ozdobu
Šlehačka
Kandovaný ananas nebo karamel
Náplň
Tvaroh2 kostky
Cukr krupice100 g
Vanilkový cukr1 balíček
Kandovaný ananas50 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Oba tvarohy v míse smícháme s oběma druhy cukru na hladký krém - náplň. Menší plech si důkladně vymažeme tukem. Kandovaný ananas (jiné kandované ovoce) nakrájíme na kostičky.
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny. Postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Pokud jsou menší žloutky je potřeba více mléka. Vypracované nelepivé těsto si rozdělíme na dvě poloviny.
Obě části těsta rozválíme na pláty velikosti plechu, silné asi 1 - 2 cm. Jeden plát položíme na plech, potřeme tvarohovou náplní a posypeme kostičkami kandovaného ananasu. Překryjeme druhým plátem těsta a povrch několikrát propíchneme vidličkou.
Plech vložíme do předehřáté trouby (165 °C) a pečeme na 180 °C do zrůžovění. Necháme na plechu vychladnout a pak nakrájíme na řezy, které ozdobíme šlehačkou a kousky kandovaného ananasu nebo karamelu.
Opravdu spíše linecké, ale chutná jako piškoty - proto jsem uvedla piškotové těsto.
alice
Piškotové těsto ?
V úvodu je uvedeno, že se jedná o moučník z piškotového těsta. V receptu se píše, že těsto
rozválíme na dva pláty. Pokud vím, piškotové těsto se lije a nerozvaluje. Podle ingrediencí a postupu se jedná o těsto linecké. Zkusím, může to být dobré.