Řezy s rosolem

Doma upečený korpus poklademe ovocem, přelijeme rosolem a máme hotovo.


4.511x
60 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
225 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka
150 gtuk na pečení

na potření

1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkypudinkový prášek

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

náplň

1 sklenicekompotované ovoce

Postup přípravy

Cukr, žloutky a tuk utřeme do hladké světlé pěny. Přidáme postupně mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jako poslední opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme na 180 °C do zezlátnutí. Štávu z kompotu slijeme a doplníme do 950ml vodou. Vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky (volíme podle druhu ovoce) a za občasného míchání přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme max. 2 minuty. Mírně vychladlý korpus poklademe třeba broskvovo-jahodovým kompotem nebo hruškovým kompotem a zalijeme vlažným rosolem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy s rosolem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena