Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem. Přišleháme olej, vlažnou vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků se špetkou soli.
Těsto uhladíme na menší plech vyložený pečícím papírem nebo do kulaté formy. Korpus pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Čisté maliny rozmixujeme na pyré. Mascarpone promícháme s cukrem, přidáme malinovou kaši a postupně přidáme našlehanou smetanu. Krém dobře promícháme.
Vychlazený korpus rozpůlíme a na polovinu korpusu naneseme mascarponový krém s malinami a šlehačkou. Druhým dílem korpusu jemně uzavřeme. Teplou marmeládou potřeme vrch řezů a přelijeme želé, které jsme si připravili podle návodu na obalu. Řezy s malinovým krémem alespoň na 4 hodiny uložíme do lednice. Řezy ozdobíme čokoládovou polevou a vrátíme ještě jednou na 10 minut do lednice.
Řezy s malinovým krémem nakrájíme na kostky a podáváme jako chutný moučník.