Řezy s kaštanovou náplní a karamelovou šlehačkou

Velmi nadýchaný zákusek, lehký jak vánek. Trošku pracnější na přípravu, ale stojí to za to! Výborný recept.


5.03x
90 min
2×

Ingredience

těsto

1 dlolej
4 ksvejce
1 lžícekakao
1 balíčekprášek do pečiva
6 lžiccukr krupice
6 lžicpolohrubá mouka

náplň

0.5 kostkymáslo
3 dlmléko
3 lžícecukr moučka
0.5 kgjedlé kaštany
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

krém

3 dlmléko
3 lžícecukr krystal
1 balíčekztužovač šlehačky
2 balíčkyšlehačka v prášku

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kaštanové pyré. Kaštany na pyré dáme do vody a vaříme zhruba 45 minut. Po uvaření je oloupeme a i tu hnědou slupku uvnitř. Takto připravená jádra kaštanů rozmixujeme.

Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem. Přidáme olej, mouku, kakao, kypřící prášek a promícháme. Těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus potom necháme vychladnout na plechu.

Na náplň si z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, cukr moučka a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše.

Na krém necháme zkaramelizovat cukr na pánvi, ale dříve než se úplně rozpustí, zalijeme ho mlékem. Zkaramelizovaný cukr necháme vychladnout a smícháme ho se šlehačkami, ztužovačem a vyšleháme.

Na korpus nejprve naneseme vrstvu náplně a poté vrstvu krému. Na vrchu ozdobíme hoblinkami z čokolády a necháme řezy v chladnu ztuhnout.

Řezy s kaštanovou náplní a karamalovou šlehačkou nakrájíme a podáváme jako výborný nadýchaný zákusek ke kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy s kaštanovou náplní a karamelovou šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Dalmácká