Tvaroh, mléko, olej, cukr a vanilkový cukr uhněteme. Lehce osolíme a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a přimícháme k hmotě. Vypracujeme těsto, které vyválíme a vyložíme jím vymaštěný plech.
Vejce rozklepneme a dodělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme se zakysanou smetanou, 100g cukru, 100g kokosových hoblinek a směsí potřeme těsto rozložené na plechu.
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka - plátky. Těmi obložíme připravený koláč. Koláč pečeme v mírně předehřáté troubě (200 °C) asi 30 minut.
Mezitím ohřejeme meruňkovou zavařeninu a prolisujeme ji sítkem, aby byla hladká a krémová. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přičemž do něj postupně přisypáváme zbylý cukr. Do sněhu vmícháme druhou polovinu kokosových hoblinek. Směsí naplníme zdobící sáček s hvězdicovou trubičkou.
Koláč vyjmeme z trouby a všechny plátky jablek potřeme zavařeninou. Mezi kousky jablek zase nastříkáme kokosovou směs tak, aby tvořila pusinky.
Plech vložíme do trouby a při stejné teplotě jej asi 10 minut dopečeme.
Otvory v kolečkách jablek plníme brusinkami.
Koláč necháme zchladnout, ozdobně nakrájíme a podáváme.