Řezy s burákovým krémem

Upravený recept z časopisu na vynikající řezy. Příprava je náročnější, ale výsledek stojí za to.


3.323x
1×

Postup přípravy

Ve vodní lázni samostatně rozehřejeme bílou čokoládu se třetinou smetany a hořkou čokoládu. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu, ne levnou čokoládu na vaření. Oba základy pro krém necháme vychladnout, občas je zamícháme.

Zatím si troubu předehřejeme na 150 °C na horkovzduch. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Pak do něj zašleháme cukr a ořechy smíchané s moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do světlehněda. Upečený korpus necháme vychladnout.

Během chladnutí si ušleháme na první náplň zbylou smetanu ke šlehání. Do pevné šlehačky vmícháme burákové máslo a bílou čokoládu. Do vychladlé tmavé čokolády vmícháme žloutky. Pokud je dáte do horké nebo teplé čokolády, žloutky se uvaří. Smetanu ke šlehání na druhý krém taky ušleháme a po částech do ní zašleháme čokoládu.

Vychladlý korpus rozpůlíme na stejné poloviny. Na jednu naneseme burákový krém, na druhou čokoládový. Nakonec dáme obě placky na sebe. Nakonec řezy s burákovým krémem ozdobíme podle fantazie.

Řezy s burákovým krémem necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v lednici. Ztuhlý koláč nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, posypeme mátou a můžeme podávat.

Zkuste i jednoduchý recept na mléčné řezy krok za krokem

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy s burákovým krémem

Zpět na recept