Řezy pro dědečka

Tyto řezy měl náš děda strašně rád. Babička je často pekla.


4.19x
90 min
2×

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál. Přidáme změklý tuk, vejce, cukr, citronovou kůru a vše zpracujeme těsto. Těsto necháme půl hodinky v lednici uležet.

Uleželé těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. Posypeme rozmačkanými piškoty s trochou mletých ořechů. Nahrubo nastrouháme oloupaná jablka, dáme je na posypaný plát těsta, pokapeme citronem a dáme předem namočené rozinky ve slivovici. Jablka poprášíme skořicí a asi 2 lžícemi cukru. Řezy pro dědečka dáme do vyhřáté trouby na 210 °C a dobleda upečeme.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Lehce do něj vmícháme žloutky, vanilku a mleté ořechy. Bílkové těsto rozetřeme na téměř upečený koláč. Teplotu snížíme na 180 °C a koláč dopečeme dozlatova.

Upečené řezy ocukrujeme a podle fantazie nakrájíme.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy pro dědečka

Zpět na recept