Řeznická sekaná

Jednoduchý, ale výborný recept na šťavnatou sekanou.


4.222x
90 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
0.5 lvoda
2 lžícevegeta
20 dkgškrob
10 dkghladká mouka
0.5 lžičkymuškátový oříšek
1 špetkamuškátový květ
1 lžičkakari koření
40 dkgmleté hovězí maso
1 lžičkamletý zázvor
1 lžičkamleté nové koření
15 dkguzená slanina
60 dkgmleté vepřové maso
1 lžičkamletý černý pepř

na obalení

5 dkganglická slanina

Postup přípravy

Hovězí a vepřové mleté maso rozmixujeme s vodou na jemný prát. Přidáme směs koření, vegetu, solamyl nebo jiný škrob, hladkou mouku a najemno nakrájenou uzenou slaninu s prolisovaným česnekem. Hmotu dobře vymícháme.

Pekáček vyložíme plátkovou slaninou a rukama namočenýma do vody formujeme dvě šišky, které vložíme do pekáčku. Řeznickou sekanou pečeme 1 hodinu přikrytou při teplotě 180 °C. Pak ji odkryjeme půl hodiny pečeme do zlaté barvy.

Řeznickou sekanou podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou jako přílohu.
user-icon

autor EJA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řeznická sekaná

Zpět na recept