Řežábek

Recept na jednoduchou velikonoční nádivku, do které můžete kromě bylinek, i jiné ingredience jako např. houby.


4.84x
90 min

Postup přípravy

Jakékoli uzené maso uvaříme ve studené vodě. Po uvaření vyndáme maso, necháme vychladit, a společně necháme i vývar z uzeného, který poté použijeme.

Mezitím si nakrájíme na kostky rohlíky, které pak dáme do vychladlého vývaru. Vychladlé maso nakrájíme také na kostky a přidáme k rohlíkům. Bylinky - libeček nebo majoránku nasekáme a přidáme ke směsi. Pak přidáme buď celá vejce nebo žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Těsto vylijeme na předem vymazaný plech. Řežábek pečeme do středního zhnědnutí. Po upečení necháme vychladnout, a nakrájíme na kostky.

Řežábek podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory, kaše nebo jen zeleninový salát.
user-icon

autor kvikvi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řežábek

Zpět na recept