Restovaná kachní játra

Křehká kachní jatýrka s jarním listovým salátem můžeme podávat s opečeným nebo vařeným novým bramborem. Ale moc chutnají i bez přílohy.


4.427x
35 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžícebílé víno
0.5 ksvelká cibule
400 gkachní játra
0.5 lžičkystrouhaný zázvor

podle potřeby

olej

omáčka

0.5 lžičkysolamyl
1 dlvoda
2 lžícesójová omáčka

salát

1 hrstrukola
0.5 ksledový salát
5 listůčervená čekanka

zálivka

4 lžíceolivový olej
1 lžícevinný červený ocet

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Kachní játra očistíme, omyjeme, osušíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Čerstvý zázvor nastrouháme najemno. Připravíme si zálivku na salát. Olivový olej promícháme s červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme rozležet. Na oleji zprudka opečeme kachní játra z obou stran do růžova. Ve výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Potom přilijeme zálivku a krátce povaříme do zhoustnutí. Podle potřeby omáčku ředíme vodou nebo zahustíme škrobem. Do horké omáčky vložíme opečená kachní játra, vše promícháme, zakryjeme alobalem a uchováme na teple. Mezitím si připravíme ochucený salát. Ledový salát, listy červené čekanky a rukolu očistíme a rukama natrháme na kousky. Zeleninu promícháme v připravené zálivce. Kachní játra s omáčkou rozdělíme na porce, obložíme salátem a podáváme s opékanými bramborami, toastovým chlebem, ale klidně i bez přílohy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Restovaná kachní játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena