Restovaná hlíva ústřičná se slaninou a cibulkou

Recept na jednoduché a rychlé houbové jídlo. Podáváme třeba jako chutnou přílohu ke steaku.


4.414x
20 min

Postup přípravy

Slaninu pokrájíme na jemné kostičky a cibuli na tenká půl kolečka. Hlívu pokrájíme na silnější proužky.

Slaninu dáme na studenou pánev (já používám wok) a zahříváme, až pustí tuk. Poté hlívu vložíme do rozpáleného tuku a zprudka restujeme, až začne zlátnout. Nesolíme! Hlíva by pustila vodu a začala se dusit. Nyní přidáme cibuli, kmín, tymián a restujeme spolu s houbami, až i cibulka začne zlátnout.

Přilijeme horký vývar a stále zprudka restujeme, až se vyvaří cca na polovinu. Restovanou hlívu stáhneme z plotny, podle chuti osolíme, opepříme (nejlépe mořskou solí a čerstvě mletým pepřem) a vmícháme máslo. To nám trochu zahustí zredukovaný vývar a pozvedne chuť. Na závěr můžeme přidat posekanou petrželku, pažitku nebo jarní cibulku.

Restovaná hlíva ústřičná se slaninou a cibulkou nejlépe chutná s chlebem či toastem, ale také skvěle doplní steak.
user-icon

autor Zdenda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Restovaná hlíva ústřičná se slaninou a cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká