Řeřichový salát

Řeřichový salát s netradičním oříškovým dresinkem. Vychlazený skvěle osvěží.


3.0470x
30 min

Ingredience

cukr
sůl
2 ksvejce
1 svazekkerblík
2 lžícečervený vinný ocet
1 svazekřeřichové výhonky
200 gpolníček nebo salát
2 lžíceolej (ořechový)
1 lžícepiniová semínka (nebo kešu)
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si 8 - 10 minut uvaříme vejce natvrdo. Pak vejce prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku.

Očistíme si ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na slabá kolečka. Salát rozebereme na listy. Ty opereme a zlehka osušíme. Pak je natrháme na kousky. Opereme si kerblík a otrháme lístky.

V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme semínka. Vyjmeme je a dáme je stranou do misky. Olej slijeme a dáme si je stranou prochladnout. Přilejeme ocet, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Zálivku dobře našleháme, pak přidáme oříšky.

Rozpůlíme vejce a vyloupneme z nich žloutky. Bílky nasekáme na kostičky nebo je nahrubo nastrouháme.

Listy salátu a kerblík rozdělíme do čtyř větších misek a proložíme je kolečky ředkviček. Navrch nasypame kousky bílků. Žloutky prolisujeme lisem na česnek a rozdělíme je na salát. Přelijeme je octovou zálivkou a ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řeřichový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.