Řeřichový salát

Řeřichový salát s netradičním oříškovým dresinkem. Vychlazený skvěle osvěží.


3.0470x
30 min

Ingredience

cukr
sůl
2 ksvejce
1 svazekkerblík
2 lžícečervený vinný ocet
1 svazekřeřichové výhonky
200 gpolníček nebo salát
2 lžíceolej (ořechový)
1 lžícepiniová semínka (nebo kešu)
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si 8 - 10 minut uvaříme vejce natvrdo. Pak vejce prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Očistíme si ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na slabá kolečka. Salát rozebereme na listy. Ty opereme a zlehka osušíme. Pak je natrháme na kousky. Opereme si kerblík a otrháme lístky. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme semínka. Vyjmeme je a dáme je stranou do misky. Olej slijeme a dáme si je stranou prochladnout. Přilejeme ocet, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Zálivku dobře našleháme, pak přidáme oříšky. Rozpůlíme vejce a vyloupneme z nich žloutky. Bílky nasekáme na kostičky nebo je nahrubo nastrouháme. Listy salátu a kerblík rozdělíme do čtyř větších misek a proložíme je kolečky ředkviček. Navrch nasypame kousky bílků. Žloutky prolisujeme lisem na česnek a rozdělíme je na salát. Přelijeme je octovou zálivkou a ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řeřichový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena