Nejdříve si 8 - 10 minut uvaříme vejce natvrdo. Pak vejce prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku.
Očistíme si ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na slabá kolečka. Salát rozebereme na listy. Ty opereme a zlehka osušíme. Pak je natrháme na kousky. Opereme si kerblík a otrháme lístky.
V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme semínka. Vyjmeme je a dáme je stranou do misky. Olej slijeme a dáme si je stranou prochladnout. Přilejeme ocet, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Zálivku dobře našleháme, pak přidáme oříšky.
Rozpůlíme vejce a vyloupneme z nich žloutky. Bílky nasekáme na kostičky nebo je nahrubo nastrouháme.
Listy salátu a kerblík rozdělíme do čtyř větších misek a proložíme je kolečky ředkviček. Navrch nasypame kousky bílků. Žloutky prolisujeme lisem na česnek a rozdělíme je na salát. Přelijeme je octovou zálivkou a ihned podáváme.